Siirry sisältöön

Tule mukaan auttamaan kodittomia nuoria

Katu ei ole koti on Sininauhasäätiön vuosittainen varainhankinnankampanja, jonka tuotoilla autetaan kodittomia nuoria. Kampanja järjestetään 6.–8.10.2023.

Reppuselkäinen henkilö kävelee portaita alas Reppuselkäinen henkilö kävelee portaita alas

Tahtoisitko sinä olla mukana Sininauhasäätiön vuoden suurimmassa varainkeruukampanjassa, jossa autetaan kodittomia nuoria? Kampanja järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin ja siksi myös sinua tarvitaan.

Kampanja alkaa 6.10. klo 10 ja päättyy 8.10. klo 17. Kampanjahuone on avoinna Clarion Hotel Aviapoliksessa (Karhumäentie 5, Vantaa) perjantaina 6.10. klo 10–20, lauantaina 7.10. klo 10–20 ja sunnuntaina 8.10. klo 10–17. Kampanjahuoneella vapaaehtoisille on tarjolla ruokaa/välipalaa. Tervetuloa!

Tapahtuman ennakkoilta järjestetään perjantaina 29.9. klo 19–20, katso ennakkoillan live stream YouTubessa.

Näin autat kampanjassa

  • Tule mukaan kampanjahuoneelle. Clarion Hotel Aviapolis tarjoaa meille kampanjan ajaksi oman kampanjahuoneen, jonne voit tulla viettämään kanssamme päivää. Kampanjahuone on meille varattuna kampanjapäivinä klo 22 asti, joten voit saapua paikalle oman aikataulusi mukaan. Paikan päällä voit soitella läpi kannattajalistaamme tai omia kontaktejasi, kerätä lahjoituksia ja levittää tietoa kampanjasta.
  • Jalkaudu. Jalkaudumme kampanjapäivinä Narinkkatorille, tule mukaan. Siellä voit esimerkiksi auttaa flaijereiden jakamisessa tai kerätä lahjoituksia keräyslippaaseen.
  • Jaa somessa. On tärkeää, että kampanja saa näkyvyyttä kampanjapäivinä. Voit olla mukana jakamassa somessa kampanjavideota tai varainkeruulinkkiä. Näin voit auttaa mistä päin Suomea tahansa. Voit pyytää alla olevista osoitteista somessa jaettavaa materiaalia, jota voit jakaa kampanjapäivinä.
  • Kerää oman linkin kautta. Luo oma varainkeruulinkkisi ja jaa sitä kontakteillesi. Kun sinun linkkisi kautta lahjoitetaan, voit seurata keräämiesi lahjoitusten määrää.

Kampanjakumppanit 2023

Me Abloylla olemme turvanneet suomalaisten arkea ja elämää jo yli 115 vuoden ajan. Olemme mukana Sininauhasäätiön Katu ei ole koti -kampanjassa, sillä olemme sitä mieltä, että avain kotiin on avain kaikkeen. Kampanjan kautta haluamme olla mukana auttamassa ja tukemassa Sininauhasäätiön mittaamattoman arvokasta työtä ja tuoda turvaa sekä toivoa heille, joilla avain omaan kotiin ei ole.

Jokainen on oman kotiavaimen arvoinen. Me Abloylla olemme mukana. Olethan sinäkin!

Me Sievillä luomme innovaatioita terveellisemmän ja turvallisemman työelämän puolesta. Oma koti on myös iso osa turvallisuutta, haluamme olla mukana ”Katu ei ole koti” -kampanjassa ja auttaa niitä, jotka joutuvat elämään ilman kodin tuomaa turvaa. Uskomme, että jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus turvalliseen ja lämpimään kotiin, ja haluamme olla osaltamme edistämässä tätä tärkeää tavoitetta.

1990-luvulta asti vuokra-asuntoja välittänyt Vuokraturva tietää, kuinka vaikeaa asunnon saaminen on silloin, kun oma elämä ei ole hallinnassa. Vuokraturva haluaa toisaalta korostaa, kuinka vaikeaa omaa elämää on saada hallintaan, jos ei ole edes kattoa pään päällä. Syntyy kierre, josta ei välttämättä omin voimin pääse irti. Sininauhasäätiön arvokas työ asunnottomuutta vastaan on tuloksillaan osoittanut toimivuutensa. Vuokraturva haluaa osaltaan olla sitä työtä tukemassa. Kivisydämisinkin meistä ymmärtää, että katu ei ole koti. Tämän viestin takana on jokaisen helppo seistä.

Konkreettista apua nuorille

Katu ei ole koti -kampanjan tavoitteena on auttaa kodittomia nuoria elämässään eteenpäin.

Edellisvuosien keräyksillä olemme muun muassa

  • Ostaneet selviytymispaketteja, jotka sisältävät kengät, makuupussin, alusvaatteita ja hygieniatuotteita.
  • Jakaneet nuorille talvitakkeja ja kenkiä.
  • Hankkineet osalla kampanjan tuotoista nuorille suunnattu harjoitteluasunnon, jonka sisustuksen sponsoroi Sotka.

Kampanjassa on ollut mukana yrityksiä, kuten ABLOY, Vuokraturva ja yksittäisiä McDonald’s-yrittäjiä.

Kampanjan rahankeräysluvan numero on RA/2021/1108. Rahankeräyslupa on voimassa toistaiseksi koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kampanjaan osallistumiselle ei ole ikärajaa, ja toivotamme kaikki toiminnastamme kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi.

Autetaan yhdessä kodittomia!

Ota yhteyttä

Soile Bar-Yosef

Varainhankinta Vapaaehtoistyö
Vapaaehtoistoiminnan ja varainhankinnan päällikkö
040 637 2900

Sirpa Terho

Vapaaehtoistyö
Vapaaehtoistyön ohjaaja
050 443 0646

Siiri Pakkala

Vapaaehtoistyö
Vapaaehtoistyön ohjaaja
050 563 4251