Siirry sisältöön

Sininauhasäätiö-konserni

Sininauhasäätiö-konserni on arvopohjainen asunnottomuuden ja päihdetyön asiantuntija. Teemme vaikuttavaa työtä asunnottomuuden poistamiseksi ja haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi.  

Sininauhasäätiön avainnauhoja Sininauhasäätiön avainnauhoja

Jotta jokaiselle olisi paikka

Sininauhasäätiö-konsernin muodostavat yleishyödyllinen, vuonna 1957 perustettu Sininauhasäätiö sekä asumis- ja päihdepalveluita tuottava yhteiskunnallinen yritys Sininauha Oy.  

Sininauhasäätiö kehittää uusia matalan kynnyksen toimintamalleja sekä harjoittaa niihin perustuvaa toimintaa. Lisäksi se tuo haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten ääntä kuuluviin yhteiskunnassa. 

Sininauha Oy tuottaa asumis- ja päihdepalveluita. Se tarjoaa asiakaslähtöistä tuettua asumispalvelua sekä yhteisöllistä ja tehostettua palveluasumista asunto ensin- ja päihteettömissä yksiköissä. Lisäksi se tuottaa tilapäis- ja hätämajoitusta sekä koteihin vietävää asumisen tukea ja tytäryhtiönsä kautta avomuotoisia päihdepalveluita. Sininauhasäätiö omistaa Sininauha Oy:n.

Sininauhasäätiö-konsernin palveluissa toteutetaan sovelletusti asumissosiaalista työotetta. Se kattaa kaiken asunnottomien, asunnottomuuden uhkaamien tai aiemmin asunnottomuutta kokeneiden ihmisten parissa tehtävän työn, jonka avulla vastataan asumista vaarantaviin asiakkaan kokemiin psykososiaalisiin tai käytännöllisiin haasteisiin.

Polkumallia, jonka puitteissa asukas voi joustavasti siirtyä palvelusta tai asumismuodosta toiseen, toteutetaan Sininauhasäätiö-konsernissa asumispalveluyksiköissä (n. 370 asuntoa), joihin on saatu ARA-avustusta ja tukia sekä hajasijoitetuissa asunnoissa (n. 410 asuntoa), joihin Sininauhasäätiö on saanut investointiavustusta STEA:lta.

Olemme maamme suurimpia asunto ensin -toimijoita. Meillä on tällä hetkellä toimintaa Helsingissä sekä Länsi-Uudenmaan, Vantaan ja Keravan, Keski-Uudenmaan, Varsinais-Suomen sekä Pirkanmaan hyvinvointialueilla.  

Sininauhasäätiö-konsernissa työskentelee tällä hetkellä noin 250 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Konsernin päätoimipaikka sijaitsee Helsingissä.  

Olemme Sininauhaliiton jäsenjärjestö.