Siirry sisältöön

Tule vapaaehtoiseksi, sinua tarvitaan 

Vapaaehtoisten antama tuki ja apu on korvaamatonta haavoittuvaisessa asemassa oleville asiakkaillemme. Meillä voit valita vapaaehtoistyölle sopivan tahdin oman kiinnostuksesi mukaisesti. 

Yksi käy viikoittain avustamassa kynnyksettömässä päiväkeskuksessa, toinen osallistuu kerran vuodessa Asunnottomien yön järjestämiseen – tapoja auttaa on monia.  

Tarjoamme uusille vapaaehtoisille perehdytyksen Sininauhasäätiöön ja sen toimintaan. Perehdytyksen jälkeen olet valmis siirtymään varsinaisiin vapaaehtoistyön tehtäviin kentälle. Työntekijämme pitävät huolen, että saat tarpeelliset tiedot ja taidot eri tehtävien suorittamista varten.  

Ennen tehtävien aloittamista allekirjoitat vapaaehtoistyösopimuksen ja saat vakuutuksen, joka on voimassa vapaaehtoistöitä tehdessäsi. Saat vapaaehtoistyöstäsi todistuksen ja roppakaupalla arvokasta kokemusta. 

Sininauhasäätiössä voit toimia vapaaehtoisena Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Tuusulassa, Keravalla tai Turussa. Tervetuloa tutustumaan Sininauhasäätiön vapaaehtoistoimintaan! 

Sininauhasäätiön vapaaehtoisena voit 

  • Toimia harrastuskaverina. Harrastusryhmä nimeltä Toiminta torstai kutsuu uusia vapaaehtoisia mukaan keilaamaan, leffaan tai vaikka teatteriin. Tule viettämään laatuaikaa asiakkaidemme kanssa. 
  • Toimia kaverina. Kuten sinä ja minä, myös asiakkaamme kaipaavat joskus juttuseuraa ja tukea arkisiin haasteisiin. Ryhdy kaveriksi ja tarjoa kahdenkeskistä tukea sitä tarvitsevalle. 
  • Ohjata harrastekerhoja. Osaatko jotain, mitä voisit opettaa muille? Haluaisitko puuhailla toisten kanssa jotain mukavaa? Tule ohjaamaan vaikkapa kokkikerhoja, taidepajoja tai ompelukerhoja asiakkaillemme. 
  • Avustaa vaatelahjoitusten lajittelussa. Kuten kaikki kirpparit, myös meidän kirpparimme tarvitsee aktiivisia järjestelijöitä. Tule mukaan lajittelemaan, tuunaamaan ja korjaamaan lahjoitusvaatteita. 
  • Avustaa tapahtumissa. Tule mukaan jakamaan esitteitä, tarjoilemaan kahvia ja kertomaan vapaaehtoistyöstäsi muille. 
  • Avustaa varainhankinnan tehtävissä. Mietitkö ikinä, miten saamme lahjoittajia? Älä mieti enää, vaan tule mukaan varainhankinnan tempauksiin. 
  • Toimia muuttoapuna. Kuten me kaikki, myös Sininauhan asiakkaat tarvitsevat ajoittain muuttoapua. Tule siis hoitamaan päivän hyötyliikunnat kerralla ja auta asiakkaitamme muutossa.  
  • Toimia asumisen tukena ja kaverina asuntonäytöillä. Kaikki asiakkaamme eivät ole vielä ehtineet tutustua suomalaisiin asuinkäytänteisiin. Tule asumisen tukihenkilöksi juuri Suomeen muuttaneelle maahanmuuttajalle ja auta vieraaseen kulttuuriin sopeutumisessa. 
  • Avustaa kynnyksettömissä päiväkeskuksissa. Voit auttaa keittiössä, istuskella asiakkaiden kanssa kahvilla ja pelailla pelejä. Tärkein tehtäväsi on kuunteleminen ja ajan antaminen asiakkaille. 
  • Huomioithan, että asiakastyö, eli vapaaehtoistyö asiakkaidemme parissa esimerkiksi päiväkeskuksissa ja asumisyksiköissä, on mahdollista vain yli 18-vuotiaille.  

Osallistu toimintaan etänä 

Tykkäämällä ja jakamalla Sininauhasäätiön sosiaalisesta mediasta löytyvää sisältöä varmistat, että mahdollisimman monet saavat tietoa asunnottomien tilanteesta vuoden ympäri. Kiitos, kun autat levittämään tietoa. 

Ilmoittautuminen vapaaehtoistyön rekisteriin ja tuntien ilmoittaminen 

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoistyön rekisteriin ja valitse omat tehtäväsi. Muistathan ilmoittaa tehdyt tunnit vapaaehtoistyön tuntilomakkeella. Vapaaehtoisena olet mukana tekemässä arvokasta työtä syrjäytymisen vähentämiseksi. Kiitos, että välität!

Täältä saat lisätietoa uusien vapaaehtoisten perehdytyksistä.

Ota yhteyttä

Siiri Pakkala

Vapaaehtoistyö
Vapaaehtoistyön ohjaaja
050 563 4251

Sirpa Terho

Vapaaehtoistyö
Vapaaehtoistyön ohjaaja
050 443 0646