Siirry sisältöön

Testamenttilahjoitus: jälki, jonka sinä jätät 

Sininauhasäätiön historiassa yhdellä yksittäisellä testamenttilahjoituksella on ollut merkittävä rooli. Sininauhasäätiön ensimmäiset asunnot hankittiin vuonna 1978, kun Olga Hjellman teki Sininauhaliitolle testamenttilahjoituksen.  

Tarina kertoo, että testamenttilahjoituksen tehneellä Olgalla oli alkoholisoitunut, asunnottomuutta kokenut läheinen. Olgan lahjoituksen avulla hankittiin ensimmäinen asumisyksikkö Topi-Katti Helsingin Hämeentiellä yhdessä Sininauhaliiton , ohjaa sivuston ulkopuolelle ja Samaria ry:n kanssa. Hankintaa rahoitti myös Raha-automaattiyhdistys.

Yli kuudenkymmenen toimintavuotensa aikana Sininauhasäätiö ja sen omistama tytäryhtiö Sininauha Oy , ohjaa sivuston ulkopuolelle ovat antaneet tuhansille asunnottomille mahdollisuuden omaan kotiin. Säätiön historiassa Olgan testamenttilahjoitus oli käänteentekevä, sillä Topi-Katin asuntojen vuokratuotoilla pystyttiin maksamaan omarahoitusosuuksia uusien asuntojen hankkimisessa samaan aikaan, kun Raha-automaattiyhdistys tuki investointiavustusten muodossa. Uusien asumispalveluyksiköiden ja toimintojen myötä Sininauhasäätiön toiminta laajeni.

Olga Hjellman mahdollisti sen, että asunnottomille ihmisille pystyttiin tarjoamaan koteja ja uusia mahdollisuuksia. Tänä päivänä Sininauhasäätiö-konsernilla on käytössään yli 700 asuntoa, jotka ovat kaikki asunnottomuutta kokeneiden ihmisten koteina. Lisäksi Sininauhasäätiöllä on päiväkeskuksia sekä monta muuta toimintamuotoa, joilla kohdataan ja tuetaan asunnottomuutta kokeneita ihmisiä.

Jokainen testamentti on merkityksellinen

Sinun ei tarvitse testamentata koko omaisuuttasi, sillä testamenttilahjoitus voidaan määrittää hyvin tarkasti. Testamenttia pystyy myös muuttamaan lakimiehen avustuksella, mikäli tilanteesi muuttuu.

Testamenttisi mahdollistaa merkittävien asioiden tapahtumisen pitkälle tulevaisuuteen. Se myös osoittaa sen, mikä sinulle on ollut tärkeää. Voit nauttia omaisuudestasi elämäsi ajan ja jättää sen vielä jälkeesi tekemään hyvää toisille.

Testamenttaamalla omaisuuttasi Sininauhasäätiölle autat yhteiskunnassamme kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ja turvaat heille elämän perusasioita sekä ihmisarvoisen elämän.

Testamenttilahjoitukset ovat verovapaita, eivätkä yleishyödylliset yhteisöt maksa saamastaan perinnöstä veroa.

Kerromme mielellämme lisää.

Soile Bar-Yosef

Varainhankinta Vapaaehtoistyö
Vapaaehtoistoiminnan ja varainhankinnan päällikkö
040 637 2900