Siirry sisältöön

Sininauhasäätiö – jotta jokaiselle olisi paikka

Sininauhasäätiö on vuonna 1957 perustettu yleishyödyllinen, arvopohjainen säätiö. Olemme asunnottomuus- ja päihdetyön asiantuntija ja alan vaikuttaja. Sininauhasäätiö on osa Sininauhasäätiö-konsernia.  

Kehittämistä ja matalan kynnyksen toimintaa  

Teemme osana Sininauhasäätiö-konsernia vaikuttavaa työtä asunnottomuuden poistamiseksi ja haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi.  

Kehitämme innovatiivisia, matalan kynnyksen toimintamalleja ja viemme niitä osaksi asiakkaidemme arkea. Lisäksi vahvistamme asiakaskuntamme yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa.  

Sininauhasäätiön palveluksessa on noin 75 henkilöä ja meillä on tällä hetkellä toimintaa Helsingissä sekä Länsi-Uudenmaan, Vantaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueilla.  

Merkittäviä rahoittajiamme ovat Sosiaali- ja terveysministeriö, ohjaa sivuston ulkopuolelle (STEA), Euroopan rakennerahasto, ohjaa sivuston ulkopuolelle (ESR) ja ERASMUS+, ohjaa sivuston ulkopuolelle -ohjelma. 

Olemme osa Sininauhasäätiö-konsernia 

Sininauhasäätiö ja Sininauha Oy, ohjaa sivuston ulkopuolellemuodostavat yhdessä Sininauhasäätiö-konsernin. Sininauha Oy on yhteiskunnallinen yritys, ohjaa sivuston ulkopuolelle, joka tuottaa asumis- ja päihdepalveluita. Sininauhasäätiö omistaa Sininauha Oy:n kokonaan.  

Sininauhasäätiö-konserni koostuu vuonna 1957 perustetusta yleihyödyllisestä Sininauhasäätiöstä sekä yhteiskunnallisesta yrityksestä Sininauha Oy:stä. Sininauhasäätiö kehittää uusia matalan kynnyksen toimintamalleja ja harjoittaa niihin perustuvaa toimintaa.
Sininauha Oy tuottaa asumis- ja päidhepalveluita.2022 tilastot:
750 asuntoa, yli 4000 tuettua ja kohdattua ihmistä joka vuosi, yli 250 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista, yli 460 vapaaehtoista ja 19,6 miljoonaa euroa konsernin varsinaisen toiminnan tuottaja
Mitä teemme

Teemme työtä asunnottomuuden poistamiseksi ja haavoittuvassa asemassa olevien auttamiseksi. 

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Lisäämme tietoa asunnottomuudesta ja vaikutamme sen poistamiseksi paikallisesti ja koko Suomessa. 

Naapurustotyö

Aktiivinen naapurustotyö ja sen kehittäminen ovat tärkeä osa toimintaamme

Sininauhasäätiön avainnauhoja
Sininauhasäätiö-konserni

Konsernin muodostavat yleishyödyllinen Sininauhasäätiö ja sen omistama Sininauha Oy yhdessä.

Henkilökuntaa seisoo pöydän ympärillä keskustelemassa
Strategia

Strategiakausi 2019–2023 on päättymässä ja uuden strategian laatiminen on käynnissä.

Vastuullisuus

Vastuullisuus ja vaikuttavuus ovat meille keskeisen tärkeitä ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme niiden osalta.