1.3.2022

Hyvän johtamisen perusteet osa 2: jokainen työpanos on tärkeä

Blogit

Mutterimajan Ella Hukka on tuore esihenkilö, joka on saanut vahvistusta johtotehtäviinsä Sininauhasäätiö-konsernin johtamisvalmennuksesta. Parasta hänen työssään ovat ihmiset sekä kohtaamiset asiakkaiden ja tiimin kanssa.

#Blogit

Ella Hukka on toiminut Tuusulan Mutterimajan tiimiesihenkilönä toukokuusta 2021. Ella tuli Sininauhalle vuonna 2019, jolloin hän teki vielä sairaanhoitajaopintojaan. Ensin hän työskenteli Vuorelan asumisyksikön asumisohjaajana, mutta siirtyi heti valmistuttuaan Mutterimajan palveluasumisyksikön tiimiesihenkilöksi.

Ella tiesi jo melko varhaisessa vaiheessa, että häntä kiinnostavat johtotehtävät. Tilaisuus kuitenkin tarjoutui nopeammin kuin hän oli kuvitellut, sillä hänelle tarjottiin tiimiesihenkilön tehtävää heti valmistumisen jälkeen.

Nyt hän on toiminut tehtävässä lähes vuoden. Tuore esihenkilö on osallistunut Sininauhasäätiö-konsernin johtamisvalmennukseen ja saanut siitä vahvistusta ja ymmärrystä johtamiseen.

Kulunut vuosi on ollut Mutterimajassa muutosten aikaa, sillä työntekijämäärä on nelinkertaistunut ja aikaisemmin päihteetön asumisyksikkö on muuttunut päihteet sallivaksi palveluasumisyksiköksi, jossa työskennellään ympärivuorokautisesti. Asukaspaikkoja on tällä hetkellä 23. Tiimissä työskentelee Ellan lisäksi kahdeksan työntekijää.

”Haluan, että meillä viihtyvät niin asiakkaat kuin työntekijät.”

”Koen, että tiimiesihenkilön tehtävä on auttaa tiimiä hitsautumaan niin, että kaikki toimivat yhteen. Haluan, että meillä viihtyvät niin asiakkaat kuin työntekijät”, Ella kertoo.

Palveluasumisyksikössä tiimiesihenkilö suunnittelee työvuorot, hankkii keikkalaiset ja vastaa arjen sujuvuudesta. Usein tiimiesihenkilön työ on palapelin kasaamista, sillä hän aikatauluttaa sekä oman että tiiminsä päivän kulun.

Ellan puhelin alkaa soida heti aamusta, ja häneen ottavat yhteyttä niin työntekijät, asiakkaat kuin yhteistyökumppanit. Erityisesti hän nauttii asiakastyöstä.

”Asiakkaat aina tervehtivät ja vitsailevat. Kohtaamiset ovat lämminhenkisiä, ja vaikka olisi haastavia tilanteita, niistä selvitään yhdessä.”

Esihenkilön tehtävä on varmistaa, että asiakkaat saavat kaikissa olosuhteissa mahdollisimman hyvää palvelua. Olipa meneillään remontti tai autohuolto, asiakkaan edusta ei tingitä.

Sininauhasäätiö-konsernin johtajalupaukseen tiivistyy koko työn ydin: olla ihminen ihmiselle.

Asiakkaiden toiveita ja tarpeita kuullaan muun muassa yhteisökokouksissa, joissa käsitellään talon yhteisiä asioita. Näiden kokousten lisäksi Mutterimajassa järjestetään säännöllistä ryhmätoimintaa ja yksilöohjausta.

Ella kokee saaneensa välitöntä ja saumatonta tukea esihenkilötyöhönsä. Hänellä on aina puhelimen päässä joku, jolta kysyä neuvoa. Mutterimajan tiimiesihenkilö tekee yhteistyötä Vuorelan tiimiesihenkilön sekä yksikönpäällikön kanssa.

Ellan mielestä Sininauhasäätiö-konsernin johtajalupaukseen tiivistyy koko työn ydin: olla ihminen ihmiselle. Tuolle ajatukselle on luontevaa rakentaa niin asiakas- kuin tiimityö. Samaa aikaan kaikessa tekemisessä korostuu työn merkityksellisyys.

”Jos en tuntisi työtä merkitykselliseksi, tässä ei olisi mitään järkeä. Jokainen työpanos on tärkeä ja erilaiset työtavat ovat vahvuus.”

”Kyllä minusta on kiva tulla töihin.”

Ellan mielestä hyvä esihenkilö kuuntelee tiimiään, ohjaa työtä valmentavalla otteella, luottaa tiiminsä tekemiseen ja antaa samalla eväitä ja mahdollisuuksia siihen, että jokainen saa loistaa työssään. Johtaja kohtelee kaikkia tasapuolisesti, on ammatillinen, mutta samaan aikaan rento.

”Yksi asia, mitä haluaisin kehittää tiimissä joka ikisen kohdalla, on itsensä johtaminen. Toivoisin, että jokainen vahvistaisi sitä”, hän sanoo.

Ella aloitti Sininauhalla siinä vaiheessa, kun vielä viimeisteli sairaanhoitajaopintojaan. Hän limitti opinnot töihin ja teki opinnäytetyön korvaushoitoyksikössä Sininauha Oy:n päihdepalveluissa.

”Täällä kannustetaan ammatilliseen kehitykseen. Oma kokemukseni on, että työ, opiskelu ja lapsiperhearki yhdistyvät meillä hyvin.”

Mikä tärkeintä, hän on edelleen innostunut työstään.

”Kyllä minusta on kiva tulla töihin.”

Hyvän johtamisen perusteet osa 1: vastuullista johtamista rakennetaan yhdessä

Uusimmat blogit

Projektipäällikkö Päivi Malmivaara

Nuoli – eteenpäin on oikea suunta

Nuorten kohtaamis- ja tukipiste Nuoli on toiminut jo viiden vuoden ajan. Haasteista huolimatta, tai ehkä…

Blogit

+2

18.7.2024

Kissanpäivät Vuorelassa

Lemmikkien myönteisistä vaikutuksista ihmisten hyvinvointiin on olemassa tutkimusnäyttöä ja samaa todistaa myös arkikokemus. Sininauha Oy:n…

Blogit

25.6.2024

Uutta tutkimustietoa maahanmuuttaneiden asunnottomuudesta

Maahanmuuttaneiden asunnottomuus on laajeneva ongelma, johon yhteiskunta ei tarjoa valmiita ratkaisuja. Uuden tutkimustiedon valossa tilanne…

Blogit

+1

13.6.2024