25.6.2024

Kissanpäivät Vuorelassa

Blogit

Lemmikkien myönteisistä vaikutuksista ihmisten hyvinvointiin on olemassa tutkimusnäyttöä ja samaa todistaa myös arkikokemus. Sininauha Oy:n Vuorelan asumispalveluyksikössäkin Rontti-kissalla on oma tärkeä roolinsa asukkaiden ilona ja huolenpidon kohteena.

Kun Vuorelan asumispalveluyksikössä kävelee hiekkaista ylämäkeä kohti Ylä-Vuorelan asuintaloa, vastaan tulee usein keltainen Rontti-kissa. Rontti käy yleensä tervehtimässä vieraat ja maukaisee tervetuliaisiksi. Se tyytyy muutamaan rapsutukseen ja lähtee siten taas touhuamaan omiaan.  

Rontti on asunut Vuorelassa hieman yli vuoden, vaikkakin Vuorelan asumispalveluyksikössä on asunut jo ennen Ronttiakin kissa.

Rontilla on yhteisötilassa oma pesä, hiekkalaatikko ja ruokakupit. Monilla asukkailla oli halu pitää siitä huolta ja ruokkia sitä. Rontin hoitamisesta, eläinlääkärivierailuista, madotuksesta ja punkkilääkityksestä vastaa kuitenkin henkilökunta.

Rontin saapuessa havahduimme nopeasti siihen, että kissanruokaa kuluu hurjat määrät, ja kissan vyötärönseutu alkaa kasvaa huolestuttavasti. Sovimme silloin yhteisökokouksessa, että sen ruokkimista varten tehdään lista, johon merkitään, kun aamu- ja iltaruoka on annettu. Eikä enempää anneta. 

Mitä nukkumiseen tulee, niin Rontti vähät välittää siitä, missä pesä sijaitsee. Se valitsee mielellään nukkumapaikaksi jonkun asukkaan kodin, jossa saa nukkua ihmisen vieressä.

Kerran eräs asukkaista ihmetteli todella pahaa hajua sängyn lähettyvillä. Mitään ei ollut näkyvissä ja kotikin oli siivottu. Hajun syy paljastui kuitenkin syvältä sängyn alta: Rontti oli tuonut asukkaalle lahjaksi oravan, joka oli aloittanut maatumisprosessin sängyn alla. Ja onpa Rontin nähty jahtaavan itseään suurempaakin saalista – nimittäin kettua.

Vuorelan yhteisökissa Rontti tuo valtavasti iloa asukkaille ja henkilökunnalle, ihan joka päivä. 

Annika Lappalainen
Yksikönpäällikkö

#Blogit