28.12.2023

Iloa ja onnistumisen hetkiä Aimon työssä

Blogit
Kaksi henkilöä halaavat.

Näin vuoden lopussa on hyvä hetki pysähtyä miettimään vuoden aikaansaannoksia ja ennen kaikkia onnistumisia. Me jalkautuvan palveluohjauksen- ja asumisneuvonnan tiimissä Aimossa olemme onnistuneet monessa asiassa.

#Blogit

#Aimo

Ennen kaikkea asiakkaat ovat löytäneet avullamme koteja niin meiltä kuin yhteistyökumppaneilta. Asukkaamme ovat saaneet niin työkokeilu- ja opiskelu- kuin myös työpaikkoja ja monet ovat edenneet asumisen polulla. Vietimme myös hurjan hauskan Aimon kesäpäivän asukkaiden kanssa Uutelan kodalla ja joululahjatkin löysivät onnistuneesti tiensä asukkaiden koteihin ja sydämiin. Näissä ilon ja onnenhetkissä olemme saaneet olla mukana ja tukena!

Kyllähän me myös onnistuimme kasaamaan uuden aivan loistavan ja aikaansaavan tiimin muutaman ansaitulle eläkkeelle siirtyneen työntekijän lähdön jälkeen.  

Nämä ilon ja onnistumisen hetket ovat Aimon työssä parasta seurattavaa!

Itse tykkään aina asettaa asiakkaan keskiöön ja mielellään teen sen tälläkin kertaa. Vienosti asukkaalta kysyttäessä, että voitaisiinko tähän juttuun nostaa hieman asukkaan ääntä ja hänen henkilökohtaisia onnistumisiansa vuoden ajalta, hän ilokseni vastasi myöntyvästi. Kerrottakoon hänestä siis hieman lisää.

Mia muutti viime vuoden lopulla Aimon asuntoon. Alkuun tapasimme säännöllisesti ja tiiviisti. Täytimme hakemuksia, tulkitsimme päätöksiä, olin mukana tukena moninaisissa asioissa. Tiiviiden tapaamisten myötä syntyi myös ainutlaatuinen ja luottamuksellinen asiakassuhde. Mia sinnikkäästi hankki huonekaluja ja ahkerasti sisusti kotia. Keväällä ihmettelimme yhdessä taimien kasvua, kun Mia innostui kasvattamaan puutarhan parvekkeelleen.

Kevät muuttui kesäksi ja neljän seinän sisään oli rakentunut hurmaava ja kaunis koti. Mia ulkoilutti koiravanhustaan vehreässä lähiluonnossa ja kävi itse kuntosalilla ja uimassa. Tässä kohtaa Mialla heräsi halu löytää mielekästä sisältöä arkeen.

Tiiviiden tapaamisten myötä syntyi myös ainutlaatuinen ja luottamuksellinen asiakassuhde.

Kävimme TE-toimistossa, josta lähti lähete kuntouttavan työtoiminnan Uusix-verstaalle. Esteeksi matkalle muodostui hyvinvointialuemuutokset ja tämän myötä verstaalle muodostunut valtava jono. Mia ei kuitenkaan jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan tovin päästä ilmoitti:

”Nyt lähdetään Irti Huumeista ry:n toimistolle, paikka Huudikoutseissa odottaa.”

Kävimme yhdessä tutustumassa Huudikoutsien toimintaan ja Mia solahti joukkoon, kuin olisi aina ollut porukassa mukana. Huudikoutsien myötä Mia on päässyt muun muassa verkostoitumaan, tekemään jalkautuvaa työtä metroradan varrelle, kouluttamaan Helsingin kaupungin työntekijöitä sekä työmatkalle Kuopioon.

Asukkaamme ovat saaneet niin työkokeilu- ja opiskelu- kuin myös työpaikkoja ja monet ovat edenneet asumisen polulla.

Syksyn mittaan alkoi myös ajatus uudelleenkouluttautumisesta hiipiä Mian mieleen entistä useammin. Mia hakeutuikin opiskelemaan ja sai opiskelupaikan. Opinnot alkavat nyt tammikuussa.

Mian elämä on mennyt tasaisesti eteenpäin ja Aimon tuki vähentynyt suunnitelmallisesti. Tehtiinpä vielä loppuvuodesta puolto Y-Säätiölle, jotta Mia ja koiravanhus löytäisivät unelmiensa kodin ja saisivat viimein toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen.

Nämä ilon ja onnistumisen hetket ovat Aimon työssä parasta seurattavaa!


Palveluohjaaja, Aimo – Asumisen tuki ja neuvonta
Tia Tuominen