23.5.2024

Asunnottomien juhannussauna 19.–20.6

Tapahtumat
Juhannussauna asunnottomille 2024

Juhannussauna lämpenee Kinaporinpuistossa juhannusviikolla jo viidettä kertaa. Suomalainen kesäperinne halutaan mahdollistaa kaikille tapahtumassa, jossa voi saunan lisäksi nauttia musiikista, ruuasta ja pienistä hyvinvoinnin palveluista.

#Tapahtumat

#naapurustotyö

#Koti kaikille

Sininauhasäätiö-konsernin asunnottomuutta kokeville ja kokeneille, mutta myös kaikille muille avoin Juhannussauna-tapahtuma järjestetään Kinaporinpuistossa juhannusviikolla jo viidettä kertaa.

Päihdeongelmia ja asunnottomuutta kokevien ihmisten arki on usein haastavaa. Turvallisen yösijan, ravinnon ja terveydenhoidon lisäksi päivittäisenä haasteena ovat usein ennakkoluulot. Koettu syrjintä etäännyttää moninaisten haasteiden keskellä eläviä ihmisiä yhteiskunnasta ja aiheuttaa häpeää ja syyllisyyden tunnetta.

Juhannussauna-tapahtuman juuret ovat toimitusjohtaja Kimmo Karvosen oivalluksessa siitä, että yhdenvertaisessa yhteiskunnassa juhannusperinteen pitäisi olla mahdollinen kaikille. Tapahtumalla halutaan purkaa asunnottomuuteen ja päihdesairauksiin liittyviä stigmoja ja vahvistaa niitä kokevien ihmisten osallisuuden kokemusta.

Lisääntyvien haasteiden keskellä lisäämme tukea ja vaikuttamistyötä

Tapahtuma on tänä vuonna erityisen tärkeä, sillä asunnottomuutta kokevien mahdollisuudet peseytymiseen ovat vähentyneet vuoden alusta entisestään. Taustalla on lakimuutos, joka kavensi järjestöjen mahdollisuutta tarjota päiväkeskuspalveluita haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille.

Löylyjen lämmöstä ovat tervetulleita nauttimaan kaikki, kuuluuhan sauna olennaisena osana suomalaiseen juhannusperinteeseen. Peseytymismahdollisuuden lisäksi paikan päällä on terveysneuvontaa, hiustenleikkuuta ja jalkahoitoja, maittavaa ruokaa sekä tietysti elävää musiikkia.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan juhannustunnelmasta Kinaporinpuistoon keskiviikkona 19.6. sekä torstaina 20.6. kello 11–19!

Asutko tai oletko töissä lähistöllä? Lataa itsellesi ja tulosta asukkaiden ja asiakkaiden nähtäväksi tapahtumajulisteemme! Panoksesi auttaa varmistamaan sen, että tieto tapahtumasta välittyy kaikille.

Haluatko osallistua? Näin monin tavoin voit osallistua työhömme asunnottomuuden poistamiseksi:

#Tapahtumat

#naapurustotyö

#Koti kaikille