Siirry sisältöön

Kaikille avoimia kohtaamispaikkoja 

Yhteisöissämme voit viettää aikaa, kohdata muita ihmisiä sekä saada tukea ja palveluohjausta erilaisissa asioissa. Espoon ja Vantaan Illusioissa on lisäksi mahdollisuus peseytymiseen ja turvalliseen lepopaikkaan. Tarjolla on myös ryhmätoimintaa.

Henkilö kahvikuppi kädessä Cafe Illusiassa. Kyltti, jossa lukee Syrjinnästä vapaa alue/descrimination-free zone

Matalan kynnyksen yhteisömme tarjoavat tukea ja mielekkyyttä arkeen

Illusia-yhteisömme ovat kynnyksettömiä, yhteisöllisiä kohtaamispaikkoja Helsingin Vallilassa, Vantaan Koivukylässä ja Espoon Leppävaarassa. Toimintamme on suunnattu erityisesti asunnottomille, asunnottomuusuhan alla eläville sekä aktiivisesti päihteitä käyttäville täysi-ikäisille ihmisille.

Helsingin Cafe Illusiassa tarjotaan pientä syötävää, kuten puuroa ja kahvia. Lisäksi tarjolla on erilaisia vertais- ja vapaaehtoistyön mahdollisuuksia. Tiloissamme on käytettävissä Wi-Fi-yhteys, tietokone, puhelin ja sähköisten laitteiden latauspiste. Asunnottomat kävijämme voivat lisäksi säilyttää tavaroitaan lukollisissa lokeroissa.

Meillä voit viettää aikaa ja vaikkapa pelata korttipelejä, lueskella, katsoa televisiota tai ihan vain istuskella kaikessa rauhassa.

Vantaalla ja Espoossa kävijöiden käytettävissä on enemmän arjen palveluita, kuten suihku, pyykinpesumahdollisuus ja lepotila.  

Meiltä saat tukea monenlaisiin asioihin

Mikäli niin toivot, on henkilökuntamme valmis tukemaan sinua monenlaisissa asioissa, kuten asumiseen liittyvissä kysymyksissä tai oikeanlaisten palveluiden piiriin hakeutumisessa.

Kehitämme ryhmätoimintaamme yhdessä kävijöiden kanssa. Ryhmätoimintaan osallistuakseen on oltava asiointikunnossa.  Esille nousseista ideoista ja palautteista sekä muista ajankohtaisista asioista keskustellaan yhteisökokouksissa, joihin kaikki ovat tervetulleita.

Yhteisöissämme voi myös tehdä vapaaehtois- ja vertaistehtäviä. Toteutamme säännöllisiä ympäristökierroksia lähinaapurustoissa yhdessä kävijöidemme kanssa. 

Meillä voit asioida anonyymisti ja maksuttomasti. 

Café Illusia Helsingissä 
Mäkelänkatu 50 B

ma–pe kello 9–12, minkä lisäksi ma, ti ja to kello 13–14 tai kello 13–15 on tarjolla ryhmätoimintaa

puh. 040 631 9475 

Illusia Vantaalla
Rautkallionkatu 3, 
ma-to kello 9–14 ja pe kello 9–13 
puh. 050 566 4379

Illusia Espoossa
Läkkisepänkuja 4 A, 
ma–ti ja to–pe kello 9–14 
puh. 050 434 2209 

Seuraa toimintaamme Facebookissa, ohjaa sivuston ulkopuolelle.

Tuusulan päivätoiminta 

Järjestämme Tuusulassa Kellokoskella ja Jokelassa yhteisöllistä ja aktiivista matalan kynnyksen päivätoimintaa. Toiminta on avointa kaikille täysi-ikäisille.

Asiakkaita istuu Tuusulan päivätoiminnassa

Päivätoiminnassa sinulla on mahdollisuus saada palveluohjausta, apua verkkoasiointiin sekä erilaisiin asumisen ja elämisen pulmiin. 

Meillä voit myös hoitaa arkisia asioita, syödä aamiaista, pelailla, lueskella, katsella televisiota, osallistua ryhmätoimintoihin tai vain nauttia mukavasta yhdessäolosta.

Kehitämme toimintaa yhdessä kävijöidemme kanssa.  Päivätoiminnan kuukausiohjelman aikataulun voit ladata tästä.

Tuusulan päivätoiminta Kellokoskella 
Toimelantie 2 
ma 9-14 
ke 9-14 
pe 9-13

Tuusulan päivätoiminta Jokelassa 
Keskustie 9-11 (Station seurakunnan tilat) 
ti 9-14 
to 9-14 

Ohjaajat:
puh. 040 182 0288 
puh. 040 737 8105 

Seuraa toimintaamme Facebookissa, ohjaa sivuston ulkopuolelle